DN Söndag

Så gick ännu en vecka till ända. Med mjölksyra i lederna och mjölksocker i magen sitter jag och ja.. lyssnar på musik, för att ge intresseklubben något att få plita ner i sina blå-grönrandiga anteckningsblock. E=mc2 heter låten som för tillfället når mina öron. Minns när jag gick i sjuan och skrev ett arbete om den formeln på NO:n. Som typiskt mig fast kanske inte längre. Vilket påminner mig. Ska någon gång sätta mig ner och definiera den relativa pizzasekunden som jag och Eve "upptäckte" (flummade fram) i torsdags. I så fall lovar jag att publicera det här på bloggen, så att allmänintresset får sitt;).

Vad annat intressant har hänt då? Har via Fanino den räven fastnat i spelet vid namn urlbraindamage, är på level 55 nu av hur många som helst. Ganska meningslöst men ändå utmanande. Man ska ändra url:en på varje nivå på något sätt för att komma vidare till nästa.
Självklart har det hänt andra saker men inget som jag orkar formulera. Tänker inte be om ursäkt för att jag är en crappy bloggare..
Avslutar istället med en bild som Sofia tagit och som fick bli framsidan på vårt Biologiarbete vi lämnade in i veckan. Nästa grej blir genmodifierade livsmedel. ¡Qué aproveche!

5 Mos 7:21

Man kan förfäras. Ångesten kan lura bakom ögonlocken. Omständigheterna kan banka på ens skal med brinnande murbräckor av rädsla.
-
Låt dig inte skrämmas av dem,
ty Herren, din Gud, finns hos dig,
en stor och fruktansvärd Gud
.


Mänskliga faktorn

Skola ≠ bloggande. Alltså inga inlägg under skolveckan tydligen, för då prioriteras något helt annat: survival tror jag det heter på engelska.


Tänkte som kompliment till detta räkna ut den mänskliga faktorn. Kan ju vara bra att veta när man vill räkna ut sannolikheten att något ska gå fel, eller hur mycket välling Sixten vill ha.
Ok.
Antal människor på jorden: 6,9 miljarder (faktiskt)
Vi tar det gånger hur ofta saker inte blir precis som man tänkt sig alltså 100%
Men sedan så är det ju så att den enda man vet är att det inte kommer bli precis som man tänkt sig. Känns lite random. Därför delar vi det hela på det mest random tal som finns: pi.
Nu vill vi ju bara räkna ut den mänskliga faktorn, därför måste vi försöka eliminera det påstådda animalistiska påbrået. Vi delar därför nuffran på ca antalet gener som människan inte har gemensamt med schimpansen vilket är 0,050 x 25000
Resultatet tar vi nu upphöjt i 1,618 = det gyllene snittet som alltid brukar har nåt att göra med saker.
För att till sist lägga till en sista dimension på det här bör vi ta tiden, den fjärde dimensionen, i beaktande. Vi borde nämligen också eliminera den tid som människan inte funnits på jorden sedan livet uppkom alltså dividerar vi med (3,5x10^9 - 200000)
.
Här är the formel of doom:
.
(6,9x10^9 x 1,00 / π x 0,050 x 25000)^1,618 / (3,5x10^9 - 200 000) ≈ 3,6
.
INTRESSANT :D!
Mänskliga faktorn = 3,6

ψ

Håhåjaja

Att ge sig på en måndag är nästan som att hoppa ner i en bassäng. Man vet att i början kommer det vara kallt och uschligt, efter några simtag kommer det att kännas bättre, och där mot slutet så är man precis det; slut. Då får man gå upp igen och fredags-värma och torka sig. Just lagomt i tid för att ge sig i kast med nästa vecka.


Take cover

Har ej blivit överdrivet mycket bloggande kanske men the skolstart is completely to blame. Har nu fått lära mig att färgblinda män har ärvt sitt "handikapp" av sin mamma och att det går 5 H20 på en CuSO4. Inte illa. Slutade tidigare idag för att fara neråt till Umeå once again för att närvara vid moderns sjukgymnastexamen. Som nice, men tanke på att detta efterföljdes av restaurangbesök och äventyrsbad. Kannibalgrytan var en upplevelse. Du som ej förstår; ta ett glas juice och lyssna på den här: (så otroligt bra och den mest underhållande video jag bevittnat på mycket länge) (jag vet att man aldrig orkar lyssna på låtar som folk youtube-länkar på sina bloggar, men gör det nu, ta CHAN
SEN äääää!)

Dan före doomsday

Mjao alla snubbar!
Jullovets sista skälvande timmar lägrar sig över vinterlandskapet. Förgäves utkämpas kampen mot tiden, timglasets sand rinner mellan fingrarna och ut i den stora oceanen som nalkas. Vårtermin.
Jag är inte särskilt pepp.. Har som börjat vänja mig vid att vara ledig, 2 prov första veckan osv är ej lockande för den slöa själen. Men har iaf kanske lyckats uträtta några mysiga ting under denna permission från bildningen. I fredags hade vi tjejkväll hos Saga där vi kom fram till hur extremt fördelaktigt det är att alltid ha en Mer (festis) i väskan. Låt mig visa varför:
En snobb: jag har tre mopeder, åtta skotrar och tre ekonomiskt oberoende pappor,
Du: Jag har mer
Ooouuch! Pwn3d 4 lajf!

Igår läste jag ut Dan Browns senaste bok Den förlorade symbolen. Har läst samtliga av hans böcker förutom gåtornas palats, och tycker faktiskt att den nya funkade utan alldeles för mycket upprepningar. Eller visst, allting är gjort efter precis samma mall som de föregående, men det nya ämnet gör det ändå spännande. Slutledningen i bokens sista kapitel är rätt awesome. Nyfiken blir man. Bokens stora thing är noetik, nån sorts lära om att vi med vårt medvetande och våra tankar kan påverka den fysiska världen. I bokens början har dom precis fått fram bevis för att det faktiskt funkar, men när jag nu googlat på det verkar det som det är mycket vagare i verkligheten. Snyft^^

Aja, nu ska jag hitt på nå. Vi ses i nästa inlägg, tills dess: ta hand om planeten jorden, och kom ihåg att allt kan hända i rymden. Ciao!

^Matematikens under^

God eftermiddag!
Tänkte börja med en liten demonstration av matematikens förmåga att förena nytta med nöje i det vardagliga livet (eller en demonstration av hur nördig jag är, men man skall icke förhäva sig)

.
Häng med på draget nu, för nu tänker jag gå till botten med ett av livets verkliga mysterier. Den här frågan har förföljt mig alltsedan unga dagar och nu tänker med ett matematiskt tillvägagångssätt äntligen besvara frågan: Vad är svårare egentligen, stå i mål i hockey eller stå i mål i fotboll?
.
Dessa tre punkter kommer jag behöva ta reda på:
  1. Målets storlek (arean på öppningen) låt oss kalla det M
  2. Den area målvakten tar upp av målet (när målvakten står på mållinjen, vilket man i fotboll oftast inte gör, men vi ska inte göra det här för komplicerat för oss, hehe) detta betecknar vi med lilla m
  3. Pucken respektive bollens diameter, vilket får heta D
Formeln för uträkningen blir följande: (M-m)/D
Den sport med högst siffra är alltså svårast!
.
Vi börjar med hockeyn:
M = ca 1,80x1,20 m2 = 2,16m2
m = ca 1,80 x0,80 m2 = 1,44 m2
D = ca 7,6 cm = 0,076 m
Det ger oss den ungefärliga nuffran 9,5
.
Fotbollen:
M = 7,32x2,44 m2 = ca 18 m2
m = 1,80x0.6 = 1,08 m2
D = 22 cm = 0,22 m
ooooch resultatet bliiir: 76,9!
.
Förkrossande seger för fotbollen därmed!! I knew it!! (Men om man tänker på att det blir ungefär lika många mål i fotboll och hockey så ligger väl nivån rätt lika, men sccchhhh!)

Det där var kul, eller hur? Du som inte vill behöver verkligen inte följa med i det här, men jag rekommenderar det starkt ^^.

Eftersom de första siffrorna var rätt missvisande tänkte jag nu ta dem delat med planens storlek för att sedan multiplicera med det hårdaste skott som uppmätts i respektive idrottsgren. Lätt som en klosett!
.
Hockeyn:
9,5/(60x30) x 193 = ca 1,02
.
El fútbol:
76,9/ 7140 x 189 = 2,04
.
Victory once and again;)

Late night tankar

Blev visst lite sent en sådan här dag också. Har spenderat de flesta vakna timmarna på flygande fot. Inte hemma alltså, tror däremot att jag suttit ner läskigt mycket idag. Hänkade på några peoples ner till Umeå där vi såg Avatar i 3D. Jag tycker det är svårt att summera den, men helt klart en mycket häftig upplevelse där det som grep mig mest kanske inte var själva handlingen utan mest av allt naturen i denna påhittade värld som kändes så otroligt verklig och trovärdig. Och sedan sättet folket (Na'vi) relaterade till den. Vackert. Tanken på en allsjäl, för att inte kalla det gud som håller samman allt satt inte heller helt fel.

Efter bion var det hockey som gällde, Skellarna vann mot Rögle med 3-2, också kind of mysigt. För att fortsätta lite smått på det teologiska temat så tror jag att hockeyn och atmosfären runt den på något sätt blir mångas substitut för religion. Det man söker är något att tro på, att jubla för och som sliter ens tankar från de vardagliga bekymren i några timmar. Gemenskapen präglar också det hela mycket djupt. Alla passar in, ta på dig en svartgul tröja och skrik. Parallellen finns där mellan den trogne pingstvännen som skalderar ut sitt tungotal och den glödande supportens öronbedövande "In med puckjäveln i mål för faan Eriksson!" Det är något från hjärtat som inte passar sig i de vanliga sammanhangen. Värderingarna får man väl lägga till själv.

Hoppas det blir nån ordning på designen här snart, har pulat runt med den lite, hoppas på uppdatering snart.
Sussa som socker!

Visst är grön-färgen fin?

Börjar lite nätt. Det här har jag gjort idag (förutom latat mig, löst korsord, läst och levt i mjukisbyxor)
Och här är en bild från köksfönstret en decemberkväll med lussebullsbak
Det var innan Den Kopiösa Snömängden kom. Borde nästan dokumentera den med även om jag inte är en dokumenterare av rang. Får se. "Imorgon e en annan dag" för att citera Christer Björkman.
Angenäm sömnperiod önskas!

Nu blev det så..

Att jag vill blogga!
En underlig längtan att ge utlopp för såhär vid midnatt en trettondagsafton. Känns dock inte helt obefogat.

Jag har inte börjat någon av de tidigare bloggarna (2) genom att introducera mig på något vis, så jag kanske borde bryta den trenden. Jag heter Miriam, bor i en liten avtrakt vid vattnet, och är kär i Jesus (för att använda ett smått opassande uttryck som indikerar att jag undermedvetet måste anse att det är lite platt att endast kalla sig kristen). Men jag ska inte redan tappa bort dig, du eventuelle läsare! Jag tycker också mycket om att plinka på med musik och att lira lite boll emellanåt. Går första året på natur och är fullblodsnörd. Nu tycker jag vi har kategoriserat färdigt.

Har haft mycket betänkligheter om det här med hur mycket man borde lägga ut i cyberspejs osv. men kände att nånstans får vettigheten ha en gräns. Nu tänker jag ha en blogg. Det är ingen ko på isen sa räven och spillde på fjället.
Ha det bäst galopprittshäst!

RSS 2.0