Lingonben

Trött! Lider med dom som börjar skolan redan imorgon, själva har vi ju 24 timmar extra att njuta av i frihet. Det är nära nu. Vaknade rätt tidigt imorse, dom som skulle hämta fiskenät hade försovit sig och väcktes med buller och bång. Var i en stuga ute i båtvik i helgen med Alfs familj alltså, åt surströmming för första gången i mitt liv vilket gav orsak till stor uppståndelse.. Det funkar väl i krig.
Nu ska sängen få njuta av min närhet snart känner jag, ville bara låtsas som om jag har en blogg. Halleluja! (din är äran halleluja amen)

Spänn på dig bibelbältet

Här sitter jag en lördag förmiddag. Har nådigt ont i skuldrorna efter en gårdag med paddeläventyr i Holmsvattnet som kick-off för kyrkverksamheterna. Det var naiz, och sedan bakade vi pizza i Pingst Urs. Blir lite annorlunda nu när 91orna ska börja flytta iväg märker man. Skolan börjar ju om på tisdag "för tusan"! Det är jättesnart. Måste fixa batterier till miniräknaren.. Hoppas förresten att Micke inte tappat bort alla mina skåpgrejer jag inte ville släpa hem. Åh, konstiga tanke! Lektioner, skolmat, håltimmar, läxor, prov, betyg, klassrum, skåp, labbar, böcker, alla människor man brukar träffa varje dag. Konstigt. Lite vemodigt att sommaren är över men känns som man skulle kunna ta skolstarten med ett visst lugn ändå. I livet finns inget poängprotokoll. Spelar ingen roll vem som får äran. Tänk att kunna leva i överlåtelse och visshet om att våra ansträngningar alltid leder till det bästa även om det skulle se ut som ett misslyckande i världens ögon. Pretto-varning på mig ja. Men fy så rädd man kan vara för misslyckanden. I skolan, jobbet/karriären, inom idrottsvärlden, misslyckanden mellan människor. Något som får fasaden att falla. Har börjat komma underfund med att denna rädsla varken är uppbyggande eller befogad. Dock en lång väg kvar innan det går att omsätta i praktiken. Man vill ju vara lyckad, ha en identitet eller hur? ;0)

CP-bra (kolla länken)

2 veckor kvar av sommarlovet. Men hallå jag är ju inte klar?! Fast har väl inte så mycket ogjort, tycker bara det är så skönt med lite mindre måsten. Får aldrig grepp om det här med årstider. Längtar alltid nästa i slutet av den rådande. 
   Två veckor är ändå en femtedel av det hela. Fick tillgång till spotify nu igen efter ett uppehåll på jag vet inte hur länge. Najs najs. Låg uppe till tre igår och läste ut en bok, det hör ju som till att göra ibland när man har tid och råd. Det var andra delen i en fantasyserie, ni vet den där som går på tv och heter Legend of the Seeker. Så mycket bättre i bokform. Tror sällan jag hållt andan så ofta under en berättelse. Spännande var det och lagomt seriöst så där. Känner mig dock inte så sugen på att ta uti med dom sju följande böckerna i serien.. ska istället koncentrera mig på Om Godhet av Desmond Tutu och hans dotter Mpho. Härliga tankar som känns lite livsförändrande.
    Skrotade Floden Piedra boken. Det var lite för mycket prat om Guds kvinnliga ansikte för att man skulle orka med. Okej att läsa det objektivt som en egen religion, men kopplat till kristendom tycker jag Mariadyrkan har gått lite överstyr. Om man ska följa bibeln lite smått alltså. Men vad vet jag. Rom 14:1 säger att man inte ska sätta sig till doms över olika uppfattningar. Tycker jag är en skön approach.
  För att fortsätta med boksnacket har jag också småbörjat läsa Grabben i kuvösen bredvid av den här killen, ska sno den från Alfred på heltid snart. Den verkar kul och tänkvärd. Skriver det här mest för att hålla koll själv. Böcker är som neutralt, det blir inte konstigt och självutlämnande. Stone me in to the groove är najsig låt btw.
Go under the mercy!


jag är inget bra på att berätta om mitt liv så om du vill veta får du fråga någon annan

Andra augusti annalkas strax sitt slut. Till trötta timmar färdas fiskar fromt i ishavets innerlighet. Tankar tankas i mitt huvud men huvudsaken är att sakligt ta tjuren vid hornen. Att inte tjura över spilld mjölk innan man råkat välta glaset. Min vältalighet är glasklar. 
Hemma från en helg på landet söderut, övik med kusiner i instutitionsform. Fotboll, kvällar vid brasa, turer till badplatsen mitt i natten. Iskyla rådde men utan duschvatten har man inget val efter den årliga stormatchen. Har rätt många kusiner och det är fascinerande att se dom växa upp, att få undra vad det ska bli av dom. I varje bil man möter på E4an ryms ett annat liv förresten. Hisnande tankar. Det finns så många människor och möjligheter.
"Världen är så stor så stor Lasse Lasse liten"
"Alla kartor och städer och vatten och platser som vi aldrig ska få se"
Hur ska man någonsin kunna nöja sig med något? Hur ska man någonsin kunna rycka upp rötterna ur det enda man känner till? Det masochistiska i att endast formulera frågor. Det är varje kristens plikt att vara så glad han kan.
Nu ska jag ta vara på min sommarkväll. Böcker och te och morden i midsomer och pussel. Målar jag upp.

RSS 2.0