Det är inte snö som faller

Ibland vill man ju bara sno in sig i ett hörn och lyssna på the knife. Jag längtar efter lussebullar och adventsljusstakar. Det här har blivit en av mina mest inaktiva helger på länge utan att jag märkt det. Har inte gjort gitarrläxan, på torsdag är det konsert. Och innan det några matskedar prov. Fastnar alltid mittemellan "Jag borde plugga mer" och "jag borde bry mig mindre". Det där med att livet inte går under när skolan sviktar. Det har jag inte lärt mig än, är så lätt att bara bli arg på sig själv. Kanske ska gå ner och baka underbaraclaras superenkla brödrecept. Konsten att orka. Vad är det man måste orka? Vad är det som är viktigt? Att må bra. Blir less på alla måsten som folk inbillar sig att det finns.
Kände att jag bröt mot ett sådant när jag slutade använda balsam, varför ska man göra det? Den kapitalistiska kraften vet sannerligen hur man skapar behov. Just hårprodukter och hårvård kan jag verkligen inte förstå. Folk är helt fria att göra sina egna val. Bara det här med att platta håret?! Hur wierd är det inte när man tänker efter. Tjejer som släpar runt på ett 500-kronors strykjärn i fickformat som dom bränner sig i håret med. Hela grejen är dessutom skadligt vilket gör att man måste köpa sjuttioåtta och en halv produkt till från Mr Hårvårdsmogul som tjänar trettionio ferarris per dag bara på unga tjejers tvång att vara som alla andra, fast lite snyggare.
Utseendefixeringen i samhället kan ta sig i röven. Jag vill egentligen leva mitt liv i blåställ. Typ.
Go' kväll.
Euskefeurat – När Jag En Gång Dör

ehh..

Bara en liten preview för er så att ni förstår hur störd jag egentligen är. Det här är dikterna jag knåpat ihop som vinster för banantävlingen:

En grym känsla svävar genom magen

Vad som skulle varit en amortering

Tarzan som bor i mig han är en svag en

Han samlar påsar vid OBS’ kundparkering

När man vågar se utifrån sitt fönster

Uppträder det mest underliga mönster:

Reinfeldt och en stor varan,

Krossade av grön banan

 

 

Från gul frukt strålar tankar

Av bensin som passar under huvudkudden

Passa dig för han som bankar

Små kastanjer i lådor från Larverholmsudden

Nervöst du läsa tomtens ord

Lyckligast på denna jord

Vara den som glömt sin spegel

Och bor i ett hus av mexitegel

 

 

Fina flickan Folke,

florerar i Finlands finrum

fastän frukten fick fastigheten flyttad

finns frågorna fortfarande fastklistrade för farmor

Kan du gissa gåtans mening?

Förstår du SJ’s tredje försening?

En moderator iklädd tyrolerhatt

Bara därför att…


F!

update: lever. Spelar Eva Cassidys version av Time after time - riktigt fin. Skramlade för världens barn utanför ica idag, det blev som ett litet socialt experiment, men mest var det mysigt. Mysigt är mitt bästa ord tror jag. Tror också att det är anledningen till att jag gillar varm choklad så mycket.
Läste ut "tusen gånger starkare" igår på en timme, den var otroligt jobbigt skriven må jag säga, men berörd blev man ungefär. Man börjar tänka på orättvisorna - mellan kvinnor och män alltså, flickor och pojkar. Jag blir alltid så förvånad och upprörd när de uppmärksammas. De är så långt borta från min tankevärld. Har aldrig sett mitt tjejvarande som en anledning till att jag skulle behöva ta mindre plats. Det finns bara inte där, jag får skrika, vara konstig och säga vad jag tycker på lektionerna. Det är så självklart. Blir ledsen när alla tjejer tydligen inte får ha det så. Att göra skillnad på kön är helt enkelt bara idiotiskt och hjärndött. Att uppfostra tjejer till att vara snälla och rara.. Bara för att man inte skulle orka med om de skulle få för sig att bli lika störiga som buspojkarna man kan bortse ifrån med ett litet " ja se pojkar".   Att man inte ska våga vara med och spela fotboll på rasterna för att "nej, usch då kanske man råkar bli svettig". Vi har bara ett liv, värt att låta hälften av oss leva mindre bara för att vi är olika. Nä banne mig, mina döttrar ska tacklas, ha skinn på näsan och inte måsta titta ner i fickspegeln för att se om de är värda nånting.
Jag är i första hand Miriam. Jag är gitarrfantast, kristen, mysälskande, nörd, fotbollspelare, korsordlösande ordvitsare, bokmal. Att jag sen är tjej är ju lika mycket "jaha.." som att jag är brunögd. Såreså!

Bollen är tung och liten men jag kastar den ibland

Satt ett tag på betongklumparna nere vid vattnet idag och allting var så vackert att det kändes som man hällt mjuksmedel i luftstrupen på mig. Livet kan vara ett välda pussel ibland men också otroligt skönt när man bara är där man är. Skriver om Hjalmar Branting. Fick ett il av överambisiotet. Är det ens ett ord? Svar: nej.
Förövrigt så....
Måste man ta hänsyn till formens storlek när man bakar kladdkaka
Tycker jag det var löljligt av SDarna som så barnsligt gick ut från storkyrkan vid invigningen av riksdagen. "Ska alla människor vara lika mycket värda vill vi inte vara med". Spring och tjura i sandlådan ni bara.
Får man inte diska fosfatjonskoncentrationsmätningsredskap med diskmedel.
Borde du kolla in dom här videosarna:







En sån kanske jag ska satsa på att bli när jag blir stor!

RSS 2.0